06 april 07:27, Mord/dråp, försök, Jönköping

En person anträffades skadad, fördes till  sjukhus.

2022-04-05, klockan 23.39 polisen fick ett SOS-samtal med många oklarheter men med uppgifter om att någon skulle vara skadad i Huskvarna. Polisen började arbeta med ärendet och ett sökarbete påbörjades för att hitta den skadade och klarlägga vad som skulle ha inträffat.

Strax före midnatt hittades en skadad person i närheten av länssjukhuset Ryhov. Han har allvarliga skador på olika delar av kroppen. Ambulans kallades till platsen och den skadade fördes till sjukhus med ambulans där han sövdes ner och vårdas sedan dess. Den drabbade är en man i 35-årsåldern.

Polisen har påbörjat en utredning om försök till mord.

Strax efter midnatt en misstänkt brottsplats är lokaliserad i centrala Huskvarna och den spärras av för brottsplatsundersökning. Efter att brottsplatsundersökningen är genomförd har avspärrningen tagits bort.

01.40 polisen har nu fått misstankar om att en man i 25-årsåldern kan vara inblandad i brottet. Han har anträffats och förts till polisstationen för förhör. Efter förhöret anhölls han av jouråklagare, misstanken är försök till mord.

Denna sammanfattning av händelsen är den information som lämnas av polisen. Önskas ytterligare information om händelsen hänvisar polisen till aktuell förundersökningsledare på åklagarmyndigheten.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.