Uppdaterad 06 april 14:47

06 april 07:59, Trafikhinder, Stockholm

Personer blockerar trafiken från Lidingö.

Flera personer har satt sig ner för en opinionsyttring i trafiken på Lidingövägen i riktning mot Stockholm vid avfarten mot Stockholm centrum. Det är för närvarande helt stopp i trafiken både mot Stockholm centrum och mot E4/E18. Polis är på plats.

Uppdatering kl 08:13
Polisen har gett en ordningshållande befallning om att personerna måste flytta sig och hålla sin demonstration på annan plats. Deras agerande betraktas som en icke tillståndsgiven allmän sammankomst. Tre personer har limmat fast sig i vägen.

Uppdatering kl 08:28
Nio personer har gripits för sabotage, men en av de gripna sitter fortfarande fast i vägbanan och därför har trafiken ännu inte kunnat släppas på.

Uppdatering kl 08:46
Den sista personen har nu kunnat tas loss och trafiken har släppts på igen.

Uppdatering kl 14:43
Fyra av personerna som greps har anhållits av åklagare (detta med anledning av recidivfara, dvs risk för fortsatt brottslighet). Misstankarna gäller sabotage.
De övriga fem personerna har släppts men är fortfarande misstänkta för brott (sabotage).


Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.