07 april 07:03, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

 Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 55-tal ärenden som rör Östergötlands län. Två personer har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott finns att rapportera om.

Stulen bil upphittad i Linköping

22:09 På en hyrd parkeringsplats i Ryd upptäcktes en stulen bil. Enligt inringare hade bilen nyligen körts dit. Polisen åkte till platsen och undersökte bilen samt spårade med hund i närområdet utan att finna någon misstänkt person.

23:01 Två personer hade satt sig i bilen och polispatrullen kunde åka fram för att kontrollera personerna. Det visade sig vara en man och en kvinna i 30-årsåldern som hade tillgång till en nyckel som bilen kunde startas med. Polisen kontaktade ägaren till den stulna bilen och körde den till polisstationen.

De är nu gripna misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Staket uppklippt i Arkösund

01:41 Polisen kallades till Jonsberg i Arkösund. En väktare med hund hade konstaterat ett inbrott men området var för stort att genomsöka ensam. Ett staket och en fönsterruta var trasiga. Det är ännu oklart vad som tillgripits. Det fanns bilspår på platsen som kan sättas i samband med brottet.

Polisen skrev en anmälan om stöld genom inbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.