Uppdaterad 07 april 11:04

07 april 09:48, Övrigt, Eksjö

Avspärrat område i Mariannelund

09:30 Polisen har spärrat av ett område vid Centralgatan i Mariannelund. Detta görs för att för att på ett säkert sätt kunna undersöka ett föremål som vi i nuläget inte vet vad det är. Avspärrningarna kommer att vara kvar tills detta är utrett. Flera polispatruller finns på platsen för att hjälpa till.

10:15 Läget är oförändrat, avspärrningarna kvarstår. Polisen samlar information om föremålet och kommer att göra en bedömning av vad som behöver göras. Personer som har befunnit sig i fastigheten innanför avspärrningen har uppmanats att lämna sina bostäder tills att föremålet är säkrat. Texten uppdateras löpande. 

10:50 Föremålet har nu kontrollerats och det är ofarligt. Föremålet var en mobiltelefon. Alla avspärrningar har tagits bort. Ingen person har kommit till skada. Ingen är misstänkt för brott. 

Polisen behövde hålla förhör med inringaren för att kunna göra en bedömning om vad det var för föremål och vad det hade för syfte. De uppgifter som framkom vid samtalet till polisen låg till grund för beslutet för avspärrningarna och utredningen på platsen. När det gäller föremål som skulle kunna vara farliga för någon tar polisen alltid det säkra före det osäkra.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.