07 april 12:11, Trafikkontroll, Västernorrlands län

Västernorrland, ett urval av polisens arbete i trafiken

SOLLEFTEÅ

Under morgonen hölls en trafikkontroll på länsväg 335 i Öd.

SUNDSVALL

Under morgon och tidig förmiddag kontrollerades nykterheten i trafiken i Bredsand, utan några anmärkningar. Samtidigt kontrollerades trafikanter i Skönvik, med samma resultat.

Under förmiddagen hölls också en trafikkontroll i Kvissleby. Alla kontrollerade förare var nyktra, men två fick böter på grund av att de inte använt bilbälte under färd.

ÖRNSKÖLDSVIK

Trafikkontroll hölls i Själevad under morgonen, utan några anmärkningar.

Senare stoppades en bilist för kontroll vid Rondellplan. En flygande besiktning av fordonet genomfördes och böter utfärdades på grund av otillåtet filmskikt på rutorna.

En A-traktor stoppades också för kontroll i Örnsköldsvik, där polisen genomförde en flygande besiktning. Fordonet hade flera brister och måste ombesiktigas. Böter utfärdades också på grund av otillåtet filmskikt på rutorna. Föraren vårdnadshavare underrättades.

I östra delen av Örnsköldsvik stoppades en bilist för kontroll. Bilen hade körförbud och böter på  1500 kronor utfärdades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.