07 april 13:00, Övrigt, Huddinge

Poliser kommer under senare delen av dagen utföra en utökad medborgardialog samt flyga med UAS i Vårby gård.

Polisen har ökat synligheten och närvaron i Vårby och på andra platser den senaste tiden. Vi arbetar fokuserat för att hindra fler våldsbrott, lagföra dem som begår brott och öka tryggheten bland er som bor och verkar i Huddinge.


Idag ska poliser knacka dörr i Vårby för att komma i kontakt med allmänheten. Vi vill veta hur ni upplever tryggheten i Vårby och svara på era frågor om vår närvaro. Det ska således ske en utökad medborgardialog.

Polisen kommer också övervaka Vårby gård med UAS - Unmanned Aircraft System (system för obemannade flygfarkoster) i ett brottsförebyggande syfte.

Behov av kamerabevakning med UAS bedöms även föreligga i syfte att förebygga, förhindra eller upptäcka störningar av ordning och säkerhet och för att begränsa verkningarna av sådana störningar. Särskilt beslut om UAS har fattats av Polismyndigheten och grundar sig främst på bestämmelser i KBL – Kamerabevakningslagen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.