07 april 13:57, Trafikkontroll, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken

LYCKSELE

Under eftermiddagen har en hastighetskontroll hållits vid Blåviksjön, utan några anmärkningar.

NORDMALING

En bilist har vid lunchtid stoppats för kontroll. Föraren använde inte bilbälte under färd och böter utfärdades. Strax därefter stoppades ytterligare en bilist, som fick böter av samma anledning. Vid närmare inspektion av bilen så fattades även beslut om ombesiktning.

SKELLEFTEÅ

En trafikkontroll har under tidig eftermiddag hållits i Myckle.

En liten bit därifrån stoppades senare en bilist med släp för kontroll. Släpet hade körförbud och lyktorna var inte påslagna. Böter utfärdades.

Vid 14-tiden stoppades en bilist efter hastighetsöverträdelse vid Erikslid. Böter utfärdades.

Polisen har också haft en trafikkontroll utanför Sunnanåskolan, efter önskemål från allmänheten. Tre förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser och en flygande inspektion gjordes också på ett av fordonen.

Trafikkontroll har även hållits vid Tuvan och på Anderstorpsleden. Vid den sistnämnda fick tre förare böter på grund av hastighetsöverträdelser.

STORUMAN

Efter en rörlig trafikkontroll på E12 har två förare fått böter efter hastighetsöverträdelser.

UMEÅ

Polisen har kontrollerat tung trafik på E4 vid Röbäcksslätten, där de flesta passerade utan några anmärkningar. En lastbilschaufför har dock fått 4000 kronor i böter på grund av en färdskrivare som inte var besiktigad. 

Senare hölls en trafikkontroll på universitetsområdet. Sex förare fick böter efter att de gjort en vänstersväng till Universums gränd, vilket inte är tillåtet.

Vid 16-tiden stoppades en bilist för kontroll i centrala stan. Bilen saknade registreringsskylt framtill och böter utfärdades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.