07 april 15:15, Övrigt, Eskilstuna

Sammanfattning pressuppkoppling den 7/4 13:30 angående skottlossning i Eskilstuna

Söndagen den 13 mars fick polisen flera samtal om skottlossning på Årbygatan i Eskilstuna.

Polisen åkte dit med flera resurser för att reda ut vad som hänt. Flera rapporter inkom om att personer hade blivit beskjutna. Dock kunde patrullerna inte finna någon skadad person i området eller på akuten till sjukhuset.

Kvällen blev intensiv med många förhör av vittnen och misstänkta personer.

Efter detta samlades vittnesmålen  in och har analyserats ihop med teknisk bevisning. Detta arbete har resulterat i att en 21-årig man sitter häktad för försök till mord samt att en 17-åring är häktad för grovt skyddande  av brottsling och grovt vapenbrott.

Vidare har fem män som är 17,17 22,24 och 30 år anhållits för grovt skyddande av brottsling respektive medhjälp till grovt vapenbrott. Dessa misstankar har vuxit fram under utredningsarbetet.

De här personerna är i nuläget inte misstänkta för andra brott men det har skett ett flertal skottlossningar på kort tid i Eskilstuna. Det är rimligt att misstänka att de på något vis hänger ihop.

Polisen kommer att löpande fortsätta informera genom pressuppkopplingar med Johan Karlsson.  Nästa gång redan kommande vecka. Polisen återkommer om tid.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.