Uppdaterad 07 april 21:33

07 april 17:40, Fjällräddning, Åre

Larm om fjällräddning Sylarna

Samtal inkom om att en man fallit ned för en brant på Sylarna intill Storsylglaciären. Oklart initalt hur lång fallet varit och vilken status det är på personen som fallit. Fjällräddare, Alpina fjällräddare samt helikoptrar från Norge larmas till platsen. 

Första resurs på plats var en alpin fjällräddare som tog sig ned till personen. Personen var då vaken och talbar men kall. Fortsatt arbete på plats för att undsätta personen pågår. 

Uppdatering 20:00

Fler fjällräddare har kommit fram till platsen. Vädret gör att sikten är för dålig för helikoptrarna att bistå vid olycksplatsen. Norska ambulanshelikoptern har återvänt till Norge. Norska räddningshelikoptern har landat för att bistå med transport. Just nu försöker fjällräddarna att få ned personen till helikoptern. Svensk ambulanshelikopter är på väg till platsen med ytterligare fjällräddare och utrustning. 

Uppdatering 21:25

Fjällräddare har kunnat transportera personen ned från bergssidan och till landningsplatsen för helikoptrarna. Personen förd till sjukvård med helikopter. Skadorna bedöms som allvarliga. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.