08 april 07:01, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon!

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Tre gripna och sedermera anhållna, Nyköping - utpressning samt trafikbrott

Under torsdagen fick polisen vetskap om att flera personer hade blivit hotade av tre män. Detta ska ha hänt under torsdagskvällen.

Strax innan midnatt noterades tre maskerade män utomhus i området Idbäcken i Nyköping. De tre maskerade männen misstänktes ha koppling till den tidigare händelsen och polis åkte till området för att kontrollera männen.

När en polispatrull närmar sig platsen lämnar männen i en bil och polispatrullen åkte efter. Föraren av personbilen valde att inte stanna på polisens tecken och polispatrullen åkte efter. Färden tog slut efter några minuter på Skogsvägen då personbilen stannade i ett skogsparti.

I bilen färdades tre män, en av dessa sprang från platsen men fångades senare in av polis. Alla tre män greps misstänkta för utpressning, senare valde åklagare att anhålla männen. Ärendet är därmed åklagarlett och frågor gällande den brottsutredningen hänvisas till åklagarmyndigheten som leder förundersökningen.

Två av de misstänkta männen är i 20-årsåldern, den tredje är i 25-årsåldern.

Föraren av bilen, som är i 20-årsåldern, misstänks för flera trafikbrott i samband med händelsen. Han misstänks för grov vårdslöshet i trafik, grovt drograttfylleri och olovlig körning.

Brottsrubriceringarna kan ändras, och fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Bilen togs i beslag.

 

 

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.