09 april 06:50, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson.

23.22 Misshandel, Raddetorp, Trollhättan. En man uppger att han blivit slagen utomhus av för honom två okända personer. Polis möter upp mannen, som inte har några synliga skador. En anmälan om misshandel skrivs. Det finns ingen misstänkt. 

23.23 Grovt rattfylleri, E20 Jung, Vara. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll där föraren, en man, visar tecken på påverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Han har sedan tidigare indragen behörighet att köra bil, och är därför misstänkt även för grov olovlig körning. 

23.27 Våld mot tjänsteman, Nya staden, Mariestad. En man ska omhändertas av polis enligt lagen om berusade personer, LOB. I samband med omhändertagandet blir mannen misstänkt för våld samt hot mot tjänsteman. 

00.16 Skadegörelse, Wieselgrensplatsen, Göteborg. Polis skickas till hållplats Wieselgrensplatsen, där ungdomar kastar sten mot busskurer. När polis anländer finns några ungdomar på platsen, som kontrolleras. En ruta till en kur är trasig, och Västtrafik kontaktas. En anmälan om skadegörelse skrivs. 

00.35 Brand, Nedre Furuskogsvägen, Partille. Polis, räddningtjänst och ambulans skickas till platsen efter larm om brand i en lägenhet. Det uppges vara mycket rök i trapphuset. Ett ljus på ett bord i en svale har börjat att brinna, och en anmälan allmänfarlig vårdslöshet skrivs. Ingen person har behövt föras till vård i samband med händelsen. 

01.00 Grov misshandel, Vasagatan / Viktoriagatan, Göteborg. En man blir misshandlad med slag utomhus av två för honom okända män, som efter misshandeln lämnat platsen. Polis som kommer till platsen ger vård till den mjisshandlade mannen, som fått ett jack i pannan, i väntan på ambulans. En anmälan om grov misshandel skrivs. Det finns ingen misstänkt.

01.24 Narkotikabrott samt brott mot knivlagen, Stockslycke, Alingsås. Polispatrull kontrollerar en man på elsparkcykel. Mannen har en kniv på sig, och misstänkt narkotiskt preparat. Kniven och preparatet tas i beslag, och mannen är nu misstänkt för brott mot knivlagen samt narkotikabrott genom innehav. 

01.48 Brand, Södra Korsgatan, Druvefors, Borås. En bil brinner på en parkering, och polis samt räddningstjänst skickas till platsen. En anmälan om skadegörelse genom brand skrivs. Det finns ingen misstänkt för branden.

02.09 Brand, S:T Michaelsgatan, Göta, Borås. Två parkerade bilar brinner, och räddningstjänst samt ambulans skickas till platsen. På bilarna och på platsen finns brännbar vätska. En anmälan skadegörelse genom brand skrivs. Det finns ingen misstänkt för branden. 

03.17 Misshandel/försök till rån, Järntorget, Göteborg. Polis skickas till Järntorget, där en man sparkad. På plats framkommer att en eller flera personer försökt att råna mannen, och i samband med det misshandlat honom. Hans skador är lindriga. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

05.51 Trafikolycka/arbetsplatsolycka, väg 46 Luttra, Falköping. Polis, ambulans och räddningstjänst skickas till väg 46, där en personbil kört i diket. Föraren, en man, har i samband med olyckan fått ont i ett ben samt nacke. Han förs till sjukhus för kontroll. Då mannen kört i sin tjänst skrivs en anmälan om arbetsplatsolycka. Det finns ingen misstanke mot mannen om brott i samband med trafikolyckan. 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.