09 april 08:03, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits. Tio personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01:52 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Kvarngatan i Vaggeryd uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. 

02:00 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Spinnaregatan i Tranås uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 25-årsåldern fick följa med polisen för provtagning samt förhör. Efter ytterligare provtagning upprättades en anmälan om grovt rattfylleri. Bilnycklarna omhändertogs också. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.