09 april 08:03, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. 13 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sex personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

23:01 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Vattengatan i Norrköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.  

01:06 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Kolonivägen i Boxholm uppstod misstanke om rattfylleri samt olovlig körning mot föraren. Mannen i 30-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. 

02:10 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till E4:an i höjd med Hulje, Mjölby, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en personbil och en lastbil ha kolliderat. När polis anlänt till platsen befann sig personbilen i diket och lastbilen blockerade vägen. Det var totaltstopp i trafiken fram tills 02:49 då trafiken kunde släppas på i en långsam takt. En person klagade på smärta i en axel och omhändertogs av ambulanspersonal på plats.. Polisens presstjänst har inga uppgifter om någon behövde följa med till sjukhus. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, viltolyckor utan personskador, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.