09 april 08:03, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. Fem personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det ärende som sticker ut:

21:31 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till ett flerfamiljshus på Stallarholmen, i Strängnäs kommun, med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska branden ha börjat på en balkong och sedan spridit sig upp mot taket. Polis på plats har assisterat räddningstjänsten och hjälpt till med att evakuera boende i fastigheten. Ingen person har skadats i samband med händelsen. Det är i nuläget oklart vad som startat branden men en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer skrivas. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.