09 april 08:46, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer några av de händelser som polisen har arbetat med under natten

Våld mot tjänsteman, Torsby kl.23.22

Polisen är på plats med anledning av en idrottstävling mellan högstadieelever. Man ska omhänderta en kille i de äldre tonåren med anledning av att han är berusad och patrullen blir attackerade av flera andra personer som ska frita killen. En polis blir utsatt för flera slag mot huvudet och han faller till marken och slår huvudet. En kille, även han i de äldre tonåren, blir gripen som misstänkt för våld mot tjänsteman. Han är så pass påverkad så att man ännu inte har hunnit hålla förhör med honom. Polisen ligger kvar på sjukhus med hjärnskakning.

Brott mot vapenlagen, Karlstad kl. 23.27

Polisen får samtal om att några ungdomar sitter med en pistol vid Kvarnberget. När polisen kommer till platsen springer flera ungdomar och barn från platsen. Polisen får tag i några stycken som man kontrollerar, samtliga är i under 15 år och deras föräldrar blir kontaktade.

Polisen hittar en så kallad Soft Airgun på platsen men i nuläget vet man inte vem som har burit på vapnet. Man skriver en anmälan om brott mot vapenlagen och Socialtjänsten blir informerade.

Misshandel, Hammarö kl. 00.30

En man har misshandlat en kvinna i deras bostad. Polisen har varit på plats och man har gripit en man  i 30-årsåldern som misstänkt för misshandel i nära relation. Kvinnan, som är i 25-årsåldern, blev körd av polispatrull till sjukhus med smärta i huvudet.

Efter förhör med mannen beslutade en åklagare att han skulle vara fortsatt frihetsberövad och han är numera anhållen.

Misshandel, Karlstad kl. 02.39

En man är misstänkt för misshandel mot en annan man i krogmiljö i centrum. En man i 35-årsåldern är gripen, efter förhör anhållen, som misstänkt för misshandel mot en man i 20-årsåldern. Det finns ingen information gällande eventuella skador på den misshandlade mannen.

 

Utöver detta har man tagit en person misstänkt för rattfylleri i Karlstad.En handfull personer har blivit omhändertagna på grund av berusning.

Vi har också hanterat flera ärenden gällande psykiskt dåligt mående på olika ställen i länet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.