09 april 10:00, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en ganska normal natt i länet. Nedan följer några av de händelser som polisen har arbetat med under natten.

Övergrepp i rättssak, Borlänge kl. 22.10

Polisen har varit på plats i Skräddarbacken med anledning av att en fest har blivit stökig. Flera oinbjudna ungdomar har kommit till adressen och det har varit en aggressiv stämning. Polisen har varit på plats och man har kontrollerat ett antal ungdomar i de övre tonåren. Två killar blir misstänkta för övergrepp i rättssak och utredningen får visa vad det är som har hänt.

Misshandel, Ludvika kl. 00.50

En man har blivit misshandlad inne på en restaurang i centrum. Den utsatta mannen, som är i 25-årsåldern, är så berusad att han blir omhändertagen enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer. Polisen skriver en anmälan om misshandel utan misstänkt.

Brott mot knivlagen, Hedemora kl. 01.15

En man i 55-årsåldern är misstänkt för brott efter att han har kommit till en restaurang med en kniv på sig. Mannen kom i sina arbetskläder och i kläderna hade han en så kallad brytkniv. Kniven är tagen i beslag om polisen skriver en anmälan.

Misshandel, Falun kl. 09.32

En man är misstänkt för misshandel mot en kvinna i hennes bostad. Mannen, som är 40-årsåldern, har slagit kvinnan som är i 30-årsåldern men hon behövde inte uppsöka akutsjukvård. Däremot behövde mannen åka med ambulans till sjukhus då han skadat sig i samband med denna händelse, troligtvis har han ramlat och slagit i bakhuvudet.

Misshandel, Falun kl. 02.54

Tre kvinnor är misstänkta för brott i en bostad i Hälsinggården. De tre kvinnorna, som är mellan 40 och 55 år har misshandlat en kvinna i 30-årsåldern i hennes bostad. Grunden till misshandeln verkar var någon form av svartsjuka. De tre kvinnorna är gripna som misstänkta för misshandel och hemfridsbrott. Efter förhör med kvinnorna fattade en åklagare beslut om att de skulle vara fortsatt frihetsberövade och de är numera anhållna. Det finns ingen information om att den utsatta kvinnan ska ha behövt uppsöka akutsjukvård.

Fjällräddning, Idre kl. 02.24

Polisen startade en fjällräddningsinsats med anledning av att en ung kvinna försvunnit från sin bostad. Kvinnan ska ha varit berusad och hon var inte klädd för vinterväder, hon hade inte heller med sig sin mobiltelefon. Kvinnan hittades av personal, som ingick i räddningsarbetet, i en grannfastighet. Hon mådde bra och hade inte tagit skada. Fjällräddningen avslutades strax före klockan 05.00.  

Trafikolycka, Avesta kl. 04.58

En tankbil har kört av vägen och vält utefter Rv70 i höjd med Brovallen i södergående riktning. Tankbilen innehöll mjölk och en stor mängd mjölk har runnit ur den skadade tanken. Polisen har varit på plats men man misstänker inget brott i samband med olyckan. Det var inte heller någon person som blev skadad.

Utöver detta har en kvinna i 18-årsåldern blivit misstänkt för drograttfylleri i Leksand. Åtta personer har omhändertagits enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.