01 augusti 08:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 60-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Händeler i urval:

Polis kallades under kvällen till en bostad i Linköping. En kvinna hade blivit utsatt för en våldsam man som hon har haft en relation med. Mannen ska utsatt kvinnan för misshandel och sedan lämnat platsen. Polisen kunde gripa honom på en annan adress i Linköping. Kvinnan var inte i behov av ambulans. Mannen anhölls under natten av åklagare, misstänkt för två brott i nära relation, misshandel och grovt olaga hot. Han är i 25-årsåldern.

02.59 En polispatrull meddelade att de hade följt efter en bilist på Lambohovsleden och att föraren hade kört ut på ett fält och sedan sprungit från platsen. Polisen fick tag i föraren, en man i 60-årsåldern. Han blåste positivt vid kontroll för nykterhet och blev misstänkt för rattfylleri. Han togs med för ytterligare provtagning.

05.03 Väktare kontaktade polis om inbrott i en butik på Kungsvägen i Mjölby. Väktare och polis kom dit. En ruta var trasig. Ingen misstänkt kunde anträffas på platsen. Polisen sökte i området utan framgång, dokumenterade vad som hade hänt, och tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott. Det är oklart vad som kan ha stulits.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.