11 augusti 08:11, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Sju personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

02:46 Polis larmades till Hagatorget i Söderköping med anledning av att en inringare hört glaskross från en fastighet. När polis anlänt till platsen visade det sig att en ruta till en butik krossats och en misstänkt person befann sig kvar i byggnaden. Den misstänkte, en man i 30-årsåldern, blev omhändertagen enligt lagen om berusade personer samt misstänkt för försök till stöld, ingen har gripits. 

04:21 Polis och väktare larmades till en byggarbetsplats på Fabriksgatan i Motala med anledning av ett pågående inbrott i en container. Två okända gärningspersoner ska ha synts vid platsen. När polis anlänt söktes området av och en misstänkt person, en man i 40-årsåldern, anträffades då och greps, misstänkt för stöld genom inbrott. Polis hittade också ett hål i ett staket där gärningspersonerna troligvis tagit sig in på området. En misstänkt är fortfarande ej anträffad. Polisens presstjänst har inga uppgifter om vad eventuellt stöldgods kan ha bestått av. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

* I dag finns ingen presstalesperson i tjänst efter klockan 15:00. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.