12 augusti 06:55, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Här följer ett urval av nattens händelser.

22:08, stöld, Göteborg
En turist har haft inbrott i sin husbil, som varit parkerad vid Lilla Bommen och bland annat blivit av med en läsplatta och kamerautrustning. Patrull åker till platsen. Inga tecken på inbrott. Ingen misstänkt eller gripen. Patrullen skriver en anmälan om stöld.

22:47, misshandel, Göteborg
Vi får larm om ett bråk på en restaurang på Mariagatan. En man och en kvinna bråkar med personalen. Någon av de två har tagit ett stryptag på en ur personalen och en annan har fått ett slag i ansiktet. Polis kommer till platsen. Mannen och kvinnan omhändertas för berusning och är samtidigt misstänkta för misshandel. Mannen är även misstänkt för brott mot knivlagen. Inga uppgifter om skador eller ambulansbehov.

22:58, brand, Borås
Vi får in ett larm om en brand i ett lägenhetshus på Billdalsgatan på Norrby. Räddningstjänst, ambulans och polis åker till platsen. Det är mycket folk på plats. Det brinner i ett källarutrymme och röken har spridit sig i trapphuset. En familj har enligt uppgift andats in rök och åkt in till sjukhus. I övrigt inga uppgifter om personskador. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

23:13, försök till stöld, Ale
Två till tre gärningspersoner försöker såga loss en katalysator från en bil på Röjdans väg i Nödinge. De blir upptäckta och springer från platsen. En patrull larmas till platsen. Inga gärningspersoner anträffade. En anmälan om försök till stöld är upprättad.

00:23, misshandel, Skövde
Vi får in ett larm om en kvinna som blivit kastad till marken av en gärningsperson utanför en krog på St. Sigfrids gata. Han ska sedan ha sprungit i riktning mot Resecentrum. Kvinnan får ett jack på hakan och förs till sjukhus. Polis anträffar ingen gärningsperson. En anmälan är upprättad.

01:16, rån, Göteborg
En 15-årig pojke blir rånad på sin moped av tre maskerade gärningspersoner vid Fiskebäckskyrkan. En av gärningspersonerna ska enligt uppgift hotat med kniv och en annan med en hammare. De lämnar sedan i riktning mot Melongatan. Inga uppgifter om fysiska skador eller ambulansbehov. Patrull söker i området med bland annat hund. Mopeden anträffas en bit från brottsplatsen, dock inga gärningspersoner. En anmälan om rån är upprättad.

01:53, brand, Falköping
Vi får larm om att en bil brinner på Musiegatan. Räddningstjänst och polis till platsen. Bilen ska enligt uppgift varit övertänd. Inga personskador. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

03:05, rattfylleri, Vänersborg
En patrull stoppar en bil i Öxnered. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för rattfylleri.  

04:27, brand, Lerum
Vi får in ett larm om att det brinner i ett garage på Von Holtens väg. Enligt uppgift ska branden startat i en bil. Räddningstjänst och polis åker till den aktuella adressen.  Inga personskador. En anmälan om mordbrand är upprättad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.