12 augusti 07:54, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits. Två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det ärende som sticker ut: 

00:21 Polis larmades till länsväg 132 utanför Lekeryd, Jönköping, med anledning av en trafikolycka. En bilist hade krockat med en älg. När polis anlänt till platsen visade det sig att personerna i bilen klarat sig utan personskador. Bilen hade dock fått motorhuven intryckt samt krossad vindruta. Då älgen lämnat olycksplatsen skickades en eftersöksjägare ut för att kontrollera djurets mående. En anmälan om viltolycka kommer skrivas. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolycka med rådjur samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

* I dag finns ingen presstalesperson i tjänst efter klockan 15:00.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.