Uppdaterad 13 augusti 13:06

13 augusti 12:52, Försvunnen person, Värnamo

Polisen söker för tillfället efter en försvunnen kvinna i Värnamo. Allmänheten ombeds hjälpa till med iakttagelser.

Uppdatering 13.06
En av polisens hundförare som sökte längs en väg söder om riksväg 27 fick syn på vad han trodde kunde vara spår av en rollator. När han med hjälp av hunden sökte sig in i terrängen hittades kvinnan. Hon kommer att behöva undersökas på sjukhus men verkar enligt rapporterna må efter omständigheterna bra.

Polisen vill tacka alla från allmänheten som på olika sätt bidragit med information och annat.

 

Uppdatering 12.59
Kvinnan har hittats. Informationen nedan om hjälp från allmänheten är därmed inte längre aktuell. Mer information inom kort.

 

Första händelsenotis
Tidigt i morse fick polisen samtal från en anhörig till en äldre kvinna i Värnamo. Kvinnan hade då ringt och berättat att hon hade ramlat ute i skogen och inte kunde ta sig upp. Ett sökarbete ihop med anhöriga inleddes där man dels utgick från kvinnans egna uppfattning och dels från teknisk hjälp som att söka mobilens position. Sökandet har skett med patruller och helikopter.

Trots detta är hon inte funnen och polisen är måna om att hitta henne så snart som möjligt då det är en varm dag med höga temperaturer.

Troligtvis ligger hon ner och har svårt att ta sig upp. Om hon kan röra sig rör hon sig sakta med släpande gång.

Signalement
80-årsåldern.
Grått kort hår.
Ljust långt förkläde ner på benen.
Glasögon.
Ca 160-165 cm lång.
Röd rollator.

12.27 tog polisen beslut om så kallad räddningstjänst. Det innebär att en större insats påbörjas där också hjälp smidigare kan inkluderas från andra instanser. Samtal från polisens räddningsledare tas med bland annat Missing People för att kunna få deras hjälp i sökandet. Helikopter och UAS (drönare) kommer fortsatt att användas i sökandet.

Polisen efterfrågar också hjälp från allmänheten då den exakta positionen är svår att säga. Hela Värnamo-området är intressant men framförallt Bolavägen, grönområdet Bolaskogen, ner mot Sörsjön och tvärsöver terrängen mot sjön Vidöstern. Personer med trädgårdar eller ytor där man kan ligga utan att synas ombeds kolla dessa.

Om man från allmänheten vill hjälpa till i sökandet görs det bäst genom ledning av Missing People.


Kontakt för media
Tobias Sundström är polisens räddningsledare. Han nås via mejl till tommy.thorngren@polisen.se. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.