Uppdaterad 13 augusti 21:07

13 augusti 16:03, Skottlossning, misstänkt, Stockholm

I Tensta undersöker polisen en uppgift om skottljud vid Faringeplan.

Snart under en timme har polisen arbetet med att få fram uppgifter om det ljud som beskrevs som skottlossning. Polisen pratar med de som rör sig utomhus och de som bor i närheten av Faringeplan. 

Uppdatering klockan 18:00

Polisen fortsätter att arbeta i området, bland annat används en hund patrull för att söka av området. I samband med detta arbete har polisen anträffat föremål som tyder på att det varit skottlossning på platsen. Polisen har inlett förundersökning angående grovt vapenbrott.

Polisen har inlett förundersökning angående  En man i 30 års åldern är gripen misstänkt för våld mot tjänsteman då han slog en polis. Detta skedde när polisen kontrollerade personer i området. Det finns ingen uppgift om att polisen behövde sjukhusvård för sina skador.

Uppdatering klockan 21:04

Det arbete som har gjorts utomhus i Tensta är avslutat. De avspärrningar som har funnits är borttagna. De föremål som anträffades var en patron och en hylsa. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.