Uppdaterad 14 augusti 13:54

14 augusti 12:08, Mord/dråp, Norrköping

Samtal kom in om medvetslös person i bostad. Personen visar sig vara avliden och polisen har inlett förundersökning om misstänkt mord.

Uppdatering 13.54
Efter avstämning med ansvarig för utredningen kommer inte någon ny information att kunna släppas under helgen. Arbetet med utredningen fortsätter och de två gripna är fortsatt misstänkta.

Vi tittar på att kunna komma med ny information om ärendet i början på veckan. Vi återkommer om det.

Presstalesperson i beredskap har nu ingen ny information och kan inte nås för uppdatering i ärendet.

 

Uppdatering 13.24
Som en del i utredningen jobbar polisen fortfarande med att identifiera den avlidne personen. Därför har inte anhöriga kunnat underrättas och vi är fortsatt försiktiga med att släppa mer information om vem personen är.

Polisens tekniker jobbar nu på platsen som en del i utredningsarbetet. Utredningen kommer att fortsätta under helgen med förhör, att försöka hitta eventuella vittnen, säkra teknisk bevisning och liknande.

 

Första händelsenotis
Ambulans och polis larmades strax före klockan 11 idag till en bostad i centrala Norrköping. En person fanns medvetslös i bostaden. Personen kunde konstateras avliden och skador på kroppen gör att brott kan misstänkas. Polisen inledde en förundersökning med rubriceringen misstänkt mord och bostaden spärrades av som en brottsplats.

Två män i 20-årsåldern är misstänkta och har gripits i anslutning till bostaden. De kommer att höras under dagen.

Än så länge är det mycket som inte kunnat bekräftas i utredningen vilket gör det svårt att nämna så mycket detaljer. Innan anhöriga är underrättade kommer mer information inte att lämnas om den avlidna personen.

Utredningen är i sitt startskede och resurser fördelas för att kunna utföra de initiala åtgärder som behövs. Exempelvis kommer en teknisk undersökning göras i bland annat bostaden, det kommer att knackas dörr i området för att se om grannar eventuellt sett eller hört något och förhör kommer att hållas med de misstänkta.

Kontaktperson för media
Tidigare kontaktperson var presstalesperson i beredskap. Nu hänvisas frågor till när vi återkommer med ny information i början på veckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.