15 augusti 06:58, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Här kommer ett urval av nattens händelser.

22:34, rattfylleri, Göteborg
Vi får in flera samtal om att en förare av en personbil kör vingligt på E6 vid Kallebäcksmotet. Föraren kör mot Gårda och sedan vidare mot Heden och Götaplatsen, där en patrull stoppar bilen. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för rattfylleri.

22:57, skadegörelse, Borås
En man slår sönder en ruta till en butik på Stora Brogatan. Han lämnar sedan på en elscooter. En patrull söker genom lokalen. Inga tecken på att något har blivit stulet. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

00:38, rån, Göteborg
En 15-årig pojke blir rånad på sin mobil vid Kungsportsplatsen. Gärningspersonen hotade pojken verbalt med en hand i fickan. Oklart om han hade något tillhygge. Han ska sedan ha sprungit i riktning mot Grönsakstorget. Inga uppgifter om fysiska skador eller ambulansbehov. En patrull har upprättat en anmälan om rån.

01:55, stöld, Mariestad
Det går ett kameralarm i en klubbstuga på i Ullervad. En man är inne i lokalen och öppnar skåp och plockar ner saker i en sopsäck. Väktare och polis åker till platsen. Ingen gärningsperson kvar när de kommer fram. Oklart vad som har försvunnit. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.  

05:05, stöld, Lerum
En väktare hittar vad som ser ut att vara en gömma för stöldgods vid Göteborgsvägen och larmar polis. Det ska bland annat handla om stöldgods från en vårdcentral. När polis kommer till platsen anträffar de en kvinna med stöldgods. Hon grips misstänkt för stöld genom inbrott.

05:45, rattfylleri, Trollhättan
En patrull stoppar en bil på Vänersborgsvägen. Föraren blåser positivt och omhändertas för kontroll misstänkt för rattfylleri.

Våldtäkt, Storgöteborg
En kvinna larmar polis. Hon har blivit våldtagen av en för henne okänd man inne på en toalett på en restaurang. En patrull upprättar en anmälan om våldtäkt. Inga uppgifter om andra fysiska skador i samband med händelsen eller behov av ambulans.

Misshandel i relation, Fyrbodal
En kvinna blir misshandlad av sin före detta man. Han ska enligt uppgift ha puttat henne och hon har trillat till marken. Han ska även ha tagit stryptag på kvinnan. Han har sedan sprungit från platsen. Inget behov av ambulans. Polis kan senare gripa mannen misstänkt för misshandel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.