Uppdaterad 15 augusti 21:27

15 augusti 17:35, Försvunnen person, Norrköping

Polisen önskar allmänhetens hjälp.

15:11 Polis larmades till Nils Åbergs gata i Norrköping, Klockaretorpet, efter ett samtal om att en man saknades. Mannen ska ha försvunnit från sin bostad vid 10-tiden på måndagsförmiddagen. Mannen är i 85-årsåldern, 185 centimeter lång och har en sjukdomsbild som gör att han kan uppfattas som förvirrad.

Han har grått hår, smal kroppsbyggnad och tros vara iklädd mörk jacka, ljusa jeans, svart väska och troligen svarta skor. Mannen ska ha en krokig gångstil men ha god fysisk förmåga och kunna röra sig över stora områden.  

Polispatrull har sedan försvinnandet arbetat med ett eftersöksarbete, dels närsök vid platser där mannen bor, dels på andra ställen där han kan tänkas ha rört sig. Kontroller med sjukvård, bussbolag, taxibolag och väktare har inte gett något resultat.

Polisen är väldigt angelägen om att få hjälp av allmänheten med tips och iakttagelser. Den som tror sig se mannen ombeds att omedelbart ringa polisen på 112, begär därefter polisens regionledningscentral Öst.

Uppdatering 21:04

Mannen är fortsatt ej anträffad. Hundpatruller kommer kopplas in i sökinsatsen under kvällen/natten för att söka av grönområderna kring Klockaretorpet och Himmelstalund.

Uppdatering 21:24 

Mannen har anträffats i närheten av järnvägsstationen i Motala. En person från allmänheten noterade en förvirrad äldre man och kontaktade då polisen. Mannen i 85-årsåldern är vid god vigör.  

Polisen vill rikta ett stort tack till de personer som hållit utkik efter mannen och som kontaktat polisen med tips och iakttagelser.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.