16 augusti 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Här följer ett urval av nattens händelser.

04.11 Göteborg, försök till stöld
Vittnen ringer polisen då de ser hur två personer försöker kapa låset till en moped på Marklandsgatan. När polis snabbt kommer fram springer båda gärningsmännen från platsen. En av dem kan snabbt fångas in och den andra spåras upp med hund. De misstänkta är två pojkar, 13 och 15 år gamla. De körs hem till vårdnadshavare. En väska med brottsverktyg tas i beslag och en anmälan om försök till stöld skrivs.

04.22 Uddevalla, olovlig körning samt narkotikabrott
På Brattgatan stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 45-årsåldern, saknar körkort och på honom hittas narkotika. Han rapporteras för olovlig körning samt innehav av narkotika.

04.23 Göteborg, skadegörelse
Vid Amhults Torg upptäcker väktare att någon lagt ett flertal valaffischer från olika partier i en hög och tänt på. Räddningstjänst och polis till platsen. Väktare har strax innan branden sett flera ungdomar i närheten men det finns ingen misstänkt i nuläget. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.