16 augusti 07:43, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:43 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bil på riksväg 31 i Ekenässjön, Vetlanda. Föraren, en man i 20-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks för drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk. Han fick följa med för provtagning. I bilen satt även en man i 20-årsåldern som hade misstänkt narkotika i sin ägo. Han misstänks för ringa narkotikabrott innehav.

00:27 Polisen larmades till Råslätt i Jönköping med anledning av ett larm om brand. Totalt var fem parkerade bilar drabbade – tre av dessa totalförstördes och två andra fick mindre skador. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand, det finns ingen misstänkt.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.