Uppdaterad 17 augusti 14:04

16 augusti 09:09, Försvunnen person, Karlskrona

Försvunnen man, Spjutsbygd.

Polis är på plats med flera patruller i Spjutsbygd med anledning av en försvunnen person. Den försvunne är en 34-årig man som sågs senast vid 22-tiden igår kväll. Mannen har en sjukdomsbild som gör att det är angeläget att han anträffas snarast. 

Signalement: 

Ljusblå t-shirt och eventuellt en mörkblå huvtröja

Svarta mjukisbyxor av märket Adidas

Går med käpp

Polisen söker i området med bland annat hundpatruller och UAS (polisens drönare). Tips från allmänheten tas tacksamt emot på 114 14. Ser du mannen i detta nu eller har du sett honom alldeles nyss? Ring då 112. 

Uppdatering: Polisen har nu inlett en sökinsats enligt LSO. Notisen är uppdaterad med en aktuell bild på den försvunne mannen. 

Uppdatering 17/8: Mannen är fortsatt försvunnen. Sökinsatsen har pågått under natten med bland annat hundpatruller. Ny personal kommer in under morgonen och fortsätter arbetet.

Försvaret och orienterare bistår polisen i sökinsatsen. Helikopter och hundar kommer forsatt att användas under dagen. 

Polisens utgångspunkt är att mannen försvunnit från sin bostad i Spjutsbygd och att han finns i närområdet. Mannens fysiska status möjliggör inte för honom att ta sig fram längre sträckor. Det kan dock inte uteslutas att mannen fått skjuts och befinner sig på annan ort. 

Ett antal tips har inkommit i aktuellt ärende och dessa har följts upp. Tips från allmänheten är en mycket viktig del i sökinsatser som denna och polisen är tacksam för alla uppgifter som lämnas in. 

Ring 114 14 om du har sett en man som stämmer in på signalamentet. Ring 112 om du ser mannen i detta nu eller om du sett honom alldeles nyss. 

Uppdatering: Mannen går med en krycka med fyra ben (kryckan syns på bilden). Ser du en person med en sådan krycka eller en krycka liggandes någonstans i området, hör av dig till polisen. 

Uppdatering: Mannen är anträffad av patrull i terrängen utanför Bottnansmåla. Han kommer nu att undersökas av ambulans. Polisen vill rikta ett stort tack till allmänheten för inkomna tips. Tips var en bidragande faktor till att mannen hittades. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.