16 augusti 11:18, Mord/dråp, Hallands län

Uppdatering gällande mordet i Halmstad.

Från tidigare notis 220815: 04:25, försök till mord, Halmstad
Vi får in ett larm om ett bråk utanför en restaurang på Karl XI:s väg. Två personer uppges ha blivit knivskurna och förs till sjukhus i ambulans. I nuläget inga uppgifter om skadeläget. Ingen gärningsperson kvar på plats. Polis har spärrat av brottsplatsen och har genomfört initiala utredningsåtgärder, som bland annat vittnesförhör. I nuläget ingen misstänkt eller gripen.

Uppdatering kl. 11:11 Brogatan är öppen för trafik. Karl XI:s väg fortsatt avstängd med anledning av utredningsarbetet.

Uppdatering kl. 11:57 Avspärrningarna är hävda. En av de personer som är förda till sjukhus har avlidit till följd av skadorna. Anhöriga är underrättade. Två personer sitter nu anhållna misstänkta för mord samt försök till mord. En tredje person är anhållen misstänkt för medhjälp till mord och försök till mord. Ärendet leds nu av åklagare.

Uppdatering 220816 Ärendet är i ett känsligt läge och varken polisen eller åklagaren har möjlighet att uttala sig under dagen. Det pågår ett omfattande utredningsarbete där polisen bland annat knackar dörr i det aktuella området.

Polisen söker vittnen – kontakta oss på 114 14 om du sett eller hört något som skulle kunna kopplas till händelsen i de centrala delarna av Halmstad under natten till måndag och tidig morgon.

Två personer är fortsatt anhållna misstänkta för mord samt försök till mord. En tredje person är anhållen misstänkt för medhjälp till mord och försök till mord. Ärendet leds av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.