Uppdaterad 16 augusti 20:57

16 augusti 19:00, Brand, Öckerö

Brand i lägenhet/heter på Källö-Knippla.

Räddningstjänst ambulans och polis larmas till Källövägen där det ska brinna i en eller flera lägenheter som ligger ovan COOP. Räddningstjänsten är på plats och de uppger att det brinner i en eller flera lägenheter men det finns ingen person kvar i bostäderna. Polis på väg till platsen. Helikopter från polisen deltar och dokumenterar brandförloppet. 

Polisen kommer att vara räddningstjänsten behjälplig som leder insatsen. Mediefrågor hänvisas av den anledningen till räddningstjänsten. 

Kl 19.58: Samtliga resurser på plats. Närliggande hus är utrymda, avspärrningar på plats. Inga kända personskador. Det har pågått ett uppbyggnadsarbete/renovering av de lokaler som drabbats. Enligt räddningstjänsten kommer troligen byggnaden att få brinna ner/går inte att rädda.  

Kl 20.23: Då man inte vet hur branden startat inleds förundersökning med rubricering mordbrand. En teknisk undersökning kommer att genomföras så fort möjligheten finns att gå in i byggnaden. Ännu oklart när. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.