Uppdaterad 17 augusti 07:18

17 augusti 03:40, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser

22:54 - Brott mot knivlagen. Morö backe, Skellefteå

Polis genomför ett fordonsstopp av en personbil. En av passagerarna i bilen blir misstänkt för brott mot knivlagen. Polis skriver anmälan.

23:01 - Olovlig körning. Haga, Umeå

Polis kontrollerar en A-traktor. Vid kontrollen blir föraren misstänkt för olovlig körning, får sitt körkort omhändertagit, samt att fordonet tas i beslag. 

23:46 - Egenmäktigt förfarande. Lycksele

Polis får samtal om att några personer bl.a. har dragit upp valaffischer. Polis skriver anmälan gällande egenmäktigt förfarande och två personer blir misstänkta.

23:50 -  Stöld genom inbrott. Umeå

Polis kontaktas gällande ett inbrott i en ungdomsgård. Polis undersöker platsen och skriver en anmälan.

03:40 - Lugnt i länet

06:03 - Fortsatt lugnt

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

 

Uppdatering av Maria Linné, presstalesperson:

03:26 Skadegörelse, Skellefteå
Polisen kontaktas gällande en skadegörelse på en skola i Sörböle. Okänd gärningsperson ska ha tagit sönder ett fönster. Polisen har varit på plats och tagit upp en anmälan om skadegörelse.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.