Uppdaterad 17 augusti 10:33

17 augusti 04:08, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser

22:00 - Villainbrott. Jokkmokk

Två villainbrott har upptäckts under kvällen/natten. Polis har varit på platserna och undersökt/spärrat av. Anmälningar har också upprättats.

23:14 - Rattfylleri. Råneå, Luleå

Polis kontrollerar en personbil där föraren misstänks vara påverkad av alkohol. Mannen medtas till provtagning och en anmälan gällande grov olovlig körning och rattfylleri upprättas.

00:11 - Grovt hot mot tjänsteman. Kiruna

Polis kontrollerar en person som bl.a. ska ha hotat andra med ett tillhygge. Polis griper mannen och upprättar anmälan gällande bl.a. grovt olaga hot mot tjänsteman och grovt olaga hot. Polis tar kontakt med åklagare för direktiv i ärendet.

01:16 - Drograttfylleri. Örnäset, Luleå

Polis kontrollerar en personbil. Vid kontrollen blir föraren medtagen till provtagning då han misstänks vara påverkad av narkotiska preparat. Fordonsnycklarna omhändertas i enlighet med Polislagens 24 a §.

04:08 - Lugnt i länet

06:03 - Fortsatt lugnt

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Uppdatering av Maria Linné, presstalesperson RLC: 

Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Kalix:
Under tidig onsdagsmorgon har polisen gripit en man i Kalix som misstänks ha stulit en motorcykel. Gripandet förgicks av ett kortare förföljande på aktuell motorcykel. Anmälan har upprättats gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel, fler brottsmisstankar kan tillkomma. 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.