Uppdaterad 17 augusti 17:06

17 augusti 13:26, Anträffad död, Eksjö

Man avliden utomhus - polisen misstänker inget brott.

08:45 Polis larmades till ett skogsparti i Kråkshult, Eksjö, med anledning av att en man anträffats avliden. När polis anlänt till platsen fanns det en del oklara omständigheter kring dödsfallet. På grund av detta kallades kriminaltekniker till platsen och två personer greps initialt. 

Kriminalteknikeras undersökning är nu genomförd och det finns ingen misstanke om brott kopplat till denna händelse. Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Ingen person är längre gripen eller misstänkt för brott. 

15:23 Uppdatering

Den avlidna personen var ute på jakt och påträffades avliden i ett jakttorn.

Polisens tekniker har varit på plats och därefter konsulterat rättsläkare. Tillsammans har de konstaterat att det handlar om en ren olyckshändelse. Mest troligt är att jägaren mött ett vildsvin i skogen, blivit skadad och därefter flytt upp i tornet.

Polisen kommer att utreda om jägaren har avlossat sitt vapen och skadeskjutit det troliga vildsvinet. Det är formellt en polisiär handläggning utan misstanke om brott för att säkert fastställa dödsorsaken.

Eftersöksjägare ska kontrollera om det finns skadat vilt i området.

Anhöriga är underrättade.

17:04 Uppdatering

Den avlidna personen var en dansk medborgare i 60-årsåldern

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.