Uppdaterad 18 augusti 07:57

17 augusti 22:27, Skottlossning, Jönköping

Misstänkt skottlossning i Jönköping

22:05 Polisen kallades till Öxnehaga i Jönköping med anledning av höga smällar.

Polisen hittade en skottskadad person på Lahagsgatan, personen vårdas av ambulans med oklart skadeläge. Flera patruller säkrar nu området och söker efter den exakta brottsplatsen. Vi talar också med personer i området som gjort olika iakttagelser.

23:02 Polisen jobbar intensivt med informationsinhämtning. Ett större antal fordonskontroller är gjorde på olika adresser. En större avspärrning är beslutad utanför Oxhagsskolan.

Uppdatering torsdag klockan 07:56

Under natten och morgonen har polisen arbetat med ärendet. Händelsen rubriceras som försök till mord, ingen är misstänkt i ärendet.

Polispatruller med olika specialkompetens har varit involverade i ärendet. En misstänkt brottsplats spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Senare hävdes avspärrningarna.

Den skadade personen är en man i 25-årsåldern. Polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär. Låt polisen avgöra vad som är viktigt för utredningen eller inte, små detaljer kan vara avgörande.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.