18 augusti 06:53, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Här kommer ett urval av nattens händelser.

22:36, obehörigt tillträde till skyddsobjekt, Skövde
Militärpolis omhändertar en person som varit inne på ett skjutfält under pågående övning. Polis åker till platsen. Patrullen upprättar en anmälan om obehörigt tillträde till skyddsobjekt.  

22:58, försök till stöld, Mölndal
Vi får larm om att två personer har tagit sig in på ett område för en bilfirma på Norra Ågatan. Polis åker till platsen och söker i området med bland annat hund. Patrullen anträffar två personer, som misstänks för försök till stöld.

23:22, misshandel, Göteborg
En man har blivit slagen i huvudet på Järntorget. Ambulans och polis larmas till platsen. Mannen förs till sjukhus. Inga uppgifter om skadeläge. Ingen misstänkt eller gripen. En anmälan om misshandel är upprättad.

02:34, brand, Lidköping
Vi får ett larm om en brand i en ladugård i Lavad. Inga personer eller djur i ladan enligt uppgift. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Räddningstjänsten släcker branden. Den har enligt uppgift startat i en spannmålssilo och spridit sig till ladan. En anmälan om brand utan misstanke om brott är upprättad.

03:37, misshandel, Göteborg
En patrull påträffar en blodig man vid en hållplats i Lövgärdet.  Mannen har bland annat skador på huvudet. Mannen förs till sjukhus av patrull. Polis har sökt i området med bland annat hund, men utan att anträffa några gärningspersoner. Ingen misstänkt eller gripen. En anmälan grov misshandel är upprättad.

03:48, brand, Göteborg
Vi får larm om en brand utanför en matbutik på Fridhemsgatan. Räddningstjänst och polis åker till platsen. På plats upptäcker man även att det kommer rök från en byggnad på Orustgatan. Inga uppgifter om personskador. Två anmälningar om mordbrand är upprättade.

Olaga hot i relation, Storgöteborg
Vi får larm gällande en kvinna som blivit hotat av sin make med kniv. Ett barn på den aktuella adressen ska även ha varit närvarande vid händelsen. Inga uppgifter om fysiska skador eller ambulansbehov. Kvinnan har tagit sig till en bekant. En patrull åker dit och skriver en anmälan om olaga hot samt barnfridsbrott. Mannen grips sedan i parets bostad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.