18 augusti 07:54, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Två gripna i samband med rån i Norrköping

03:28 Polisen larmades till Slottsgatan i Norrköping med anledning av ett rån som inträffat utomhus. Tre personer ska ha befunnit sig på platsen när en för dem okänd man kom fram och visade upp ett pistolliknande föremål. Gärningsmannen ska ha tvingat de drabbade personerna att föra över ett fyrsiffrigt belopp med mobiltelefonerna. Sedan lämnade gärningsmannen platsen. Ingen skadades fysiskt i samband med händelsen.

Polis involverades i ärendet. Efter utredningsåtgärder riktades misstankarna mot en man som är i 30-årsåldern. Han greps misstänkt för rån och grovt vapenbrott. En man i 35-årsåldern har också gripits, han misstänks för skyddande av brottsling. De drabbade är två män och en kvinna, samtliga är i 25-årsåldern. De drabbade har fått tillbaka sina pengar.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.