18 augusti 07:54, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:48 Polisen larmades till Brandkärrsvägen i Nyköping med anledning av en brand. Det var en parkerad personbil som brann, ingen person ska ha skadats fysiskt. Det finns ingen naturlig förklaring till branden och händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand.

02:18 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bil på Gillbergavägen i Eskilstuna. I bilen påträffades verktyg samt en katalysator som misstänks vara stulen. I bilen satt två män som är i 30- respektive 35-årsåldern. De greps misstänkta för stöld, senare anhölls männen. I bilen påträffades även en kniv vilket gjorde att männen även är misstänkta för brott mot knivlagen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.