19 augusti 05:52, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Misshandel i relation, Fyrbodal
Polis larmas till en adress i Fyrbodal där vittnen sett en man som jagat en kvinnan under natten utanför ett flerfamiljshus. Ett barn har även sprungit efter de båda på platsen, gråtande och skrikit "slå inte min mamma". De har sedan samtliga återvänt in i ett av husen i området. Vittnen har inte sett någon slag men hört hur man upprört gapat och skrikit. Mannen var endast iklädd boxershorts. Den aktuella adressen och bostaden kan identifieras och polis anländer till platsen. När man kommer fram får man bryta sig in då ingen öppnar. 

Inne i bostaden påträffas kvinnan med ansiktsskador. Den misstänkta mannen som grips i bostaden. Mannen är bråkig och polisen tvingas belägga honom med fängsel vid gripandet. Trots uppenbara skador i ansiktet så vill inte kvinna medge att hon blivit misshandlad. Inga uppgifter att hon behöver sjukhusvård/möjligen för rättsintyg. Polisen upprättar anmälan om misshandel, barnfridsbrott våldsamt motstånd. Skrivelse går även till sociala myndigheter. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kl 02.30 Göteborg, mordbrand
Ett vittne ser hur det brinner i ett flerfamiljshus vid Gåsagången, man har sett lågor som kommer ut ur ett fönster. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. 10 personer skrivna på adressen.

Väl på plats kan branden släckas snabbt. Man får kontakt med lägenhetsinnehavaren som sedan får hjälp till socialjouren. På på plats gör polisen även en del fynd som pekar på att branden kan ha varit anlagd. Platsen spärras av. Inga kända personskador. Polisen inleder förundersökning med rubricering mordbrand.  

Kl 03.53 Ale, bilbrand
En bil brinner vid Skepplandavägen. Bilen står parkerad intill en husfasad och det finns uppenbar spridningsrisk. Räddningstjänst och polis till platsen. Bilen brinner upp/totalförstörd. Då det inte finns någon naturlig förklaring till branden så upprättas anmälan om skadegörelse genom brand. Ingen gripen.

Kl 03.57, Göteborg en gripen på byggarbetsplats
Ett larm löser ut på en byggarbetsplats vid Korsgatan, Otterhällan. Man kan på kamerabilder se att en eller flera personer rör sig inne på byggområdet. Väktare och polis larmas till platsen. En person anträffas av väktare. Polis söker av området med hjälp av hund. Det verkar som att några personer lyckats lämna platsen före det att polisen anländer. Den person som anträffats misstänks för försök till stöld.  

Kl 04.59 Tidaholm, inbrottsstöld i butik
Ett larm löser ut till en livsmedelsbutik vid Östra Drottningvägen. I kamera kan man se att minst två personer rör sig i butiken. De verkar ha tagit sig in via en sönderslagen entrédörr. Väktare och polis åker mot platsen. Via kamera kan man under tiden se hur de två misstänka lämnar butiken. Hundpatrull söker från butiken till Elverket där spåren upphör men man kan se hur en bil verkar ha lämnat platsen i hög fart, bilspår. I butiken så verkar man ha tillgripit handkassa och tobaksvaror, oklar omfattning. Ingen gripen i nuläget.    

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.