19 augusti 07:54, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. Fyra personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

00:43 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Flättnaleden i Arnö, Nyköping, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en personbil och en lastbil ha krockat och personbilen ska därefter ha hamnat på taket. När polis anlänt till platsen visade det sig att föraren av personbilen, en kvinna i 35-årsåldern, hade skadats allvarligt. Hon fördes med ambulans till sjukhus. Frågor kring skadeläget hänvisas till sjukhuset. Personbilen har tagits i beslag för en teknisk undersökning och en anmälan om vårdslöshet i trafik kommer skrivas. Lastbilschauffören är inte misstänkt för brott. 

05:31 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till E20 i höjd med Söderby, Eskilstuna, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i ett räcke och hamnat på sidan. Därefter ska bilen ha börjat brinna. När polis anlänt till platsen visade det sig att vägen stängts av helt under räddningsarbetet. En person ska vara allvarligt skadad och förd med ambulans till sjukhus. Frågor gällande skadeläget hänvisas till sjukvården.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.