19 augusti 13:40, Trafikbrott, Uppsala län

Förare misstänkt för flera brott efter förföljande.

Polisen i region Stockholm larmar polisen i Region Mitt med anledning av en personbil som ska ha vägrat stanna i samband med att en polispatrull har försökt stoppa bilen i Danderyds kommun.

Bilen ska sedan ha lämnat Stockholm via E18 i hög hastighet och vidare mot Bålsta och Enköping i Uppsala län. I Enköping har färden sedan gått vidare på riksväg 70, fortfarande i hög hastighet, i riktning mot Sala. Strax söder om Sala i Västmanlands län kan polisen stoppa bilen med hjälp av spikmatta.

Föraren, som är en man i 35-årsåldern, misstänks bland annat för grov vårdslöshet i trafik och för att ej ha stannat för polismans tecken.

Polisen valde tidigt att avbryta förföljandet och bilens färd har i stället följts med hjälp av en polishelikopter fram tills dess att färden kunde stoppas. Ingen person ska ha fått några allvarliga skador i samband med händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.