Uppdaterad 02 augusti 20:41

02 augusti 19:15, Skottlossning, Borås

Skottlossning vid Hässleholmen. Två personer skottskadade.

Enligt SOS så har en yngre man blivit skottskadad vid Våglängdsgatan i Hässleholmen. En gärningsman ska ha lämnat platsen. Någon/några personer har tydligen fått in den skadade i en bil som lämnat mot sjukhuset. Vittnesuppgifter talar om att det varit väldigt stökigt på platsen för brottet. Polis åker både mot brottsplatsen och sjukhuset.

Nya uppgifter talar om att skjutningen ska ha inträffat utanför Hässle Pizzeria och att det möjligen kan vara två personer som är skottskadade, ett flertal skott uppges ha avlossats. Båda de skadade ska ha körts till sjukhus med hjälp av privatpersoner. Skadeläget okänt.

För närvarande finns inga ID-uppgifter på de som skottskadats. Tekniker har tillkallats för brottsplatsundersökning. Platsen för brottet spärras av. 

Gärningsmannen uppges varit maskerad, ingen gripen för närvarande. Han ska ha lämnat platsen på någon typ av sk kick bike. Sista iakttagelsen vid Våglängdsgatan mot skolan/kyrkan. 

Två skottskadade har nu identifierats på sjukhus:

En yngre man i 15-årsåldern men en skottskada på ett ben, i övrigt oklart skadeläge.

En man i 25-årsåldern även han med en skottskada på ett ben, i övrigt oklart skadeläge. Ny uppgifter talar även om skottskador på bålen mm. Oklart hur många skador.

Förundersökning inledd med rubricering försök till mord. 

Kl 20.22: Polismyndigheten i region väst inleder en sk särskild händelse med anledning av ovan händelse i Borås. Det innebär att regionen kan använda all tillgänglig personal i regionen om kommenderingschefen så beslutar till händelsen i Borås.   

Vittnesuppgifter kring händelsen kan lämnas till 114 14.   

Kl 22.00: Ingen gripen. Ingen ytterligare information i ärendet under natten. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.