20 augusti 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

01.10 Lerum, försök till mord.
En kille i 15 års åldern blir knivhuggen på Elliots Väg men tar sig hem för egen maskin till sina föräldrar som larmar polis. Killen körs med ambulans till sjukhus för vård. Han blir opererad och kommer höras under lördagen mer ingående kring själva händelsen, ingen gripen i nuläget.

04.45 Göteborg, försök till mord.
Samtal inkommer beträffande ett bråk där någon skall vara knivhuggen i Haga. Patruller till platsen som träffar på två stycken skadade personer. Ett vittne följer efter gärningsmannen och han kan gripas på Värmlandsgatan. En av de skadade är knivhuggen i armen och den andre i ryggen. Kniven som har använts hittas av en hundpatrull som nosar upp den på Fjärde Långgatan och tas i beslag. Samtliga personer känner varandra och det uppstod ett bråk vilket gjorde att en av dem tog fram en kniv och knivhugg de andra. Samtliga är i åldrarna 20 – 25 år. Platsen där själva bråket började spärrades av för en teknisk undersökning. De båda skadade får åka med till sjukhus för att se över sina skador. Den misstänkte mannen åker med till polishuset för vidare förhör.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.