Uppdaterad 20 augusti 09:49

20 augusti 08:36, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har cirka sju personer i länet omhändertagits för fylleri. En av dem misstänks för våldsamt motstånd. Två personer har under natten medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan.

Polisen har tagit upp en anmälan gällande sexuellt ofredande på en restaurang i Luleå. 

Under natten har polisen i Norra Lappland gripit en man som misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Efter förhör har mannen anhållits.

Ett urval av nattens ärenden:

02:08 Misshandel, Kalix
Polisen kontaktas gällande en misshandel i centrum. En man ska ha blivit misshandlad av minst en gärningsman. Polisen håller förhör och tar upp en anmälan gällande misshandel. Målsäganden ska inte ha haft något ambulansbehov. 

02:41 Skadegörelse, Piteå
Polisen beordras till ett bostadsområde i Piteå med anledning av en pågående skadegörelse. En person har setts klottra. Polisen åker dit och påträffar den misstänkte, en man. Förhör hålls. Skadegörelsen dokumenteras och flera anmälningar upprättas. 

02:51 Trafikolycka, Gällivare
Polisen larmas om en trafikolycka på E10 utanför Gällivare. En personbil ska vara inblandad. Föraren förs till sjukvård, för frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården. Olycksorsaken ska utredas.

Uppdatering klockan 09:45:

Misshandel, Luleå
Under tidig lördagsmorgon beordrades polisen till Hertsön, Luleå, med anledning av en misshandel. Polisen griper en man i 25-årsåldern som misstänks ha misshandlat en annan man. De inblandade ska känna varann sedan tidigare. Målsäganden uppsöker sjukvård.
Efter förhör har den gripne mannen anhållits.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.