20 augusti 12:57, Åldringsbrott, Stockholms län

Under dagen har tre misstänkta åldringsbrott anmälts till polisen i region Stockholm.

Kl 12:57 
En kvinna i 90-årsåldern i Huddinge har blivit uppringd av någon som sagt att hemtjänsten ska kontrollera ett larm hemma hos kvinnan och att ett hembesök därför ska genomföras under dagen. Den äldre kvinnan kontrollringde därför själv till hemtjänsten som kunde berätta att det inte är den som kontaktat henne. 

Kl 15:18
En kvinna i 80-årsåldern på Södermalm har fått samtal från flera personer som sagt sig jobba på "banken". "Banken" vill göra hembesök för att installera en säkerhetsdosa och har därför bett kvinnan att plocka fram och väga sitt guld. Kvinnan har även ombetts ta ut en större summa kontanter som skulle plockas upp av "bankpersonalen". När kvinnan och hennes anhöriga förstått att det troligen rör sig om ett bedrägeriförsök har polisen kontaktats och en patrull har därefter väntat på plats, men något hembesök från bedragarna ägde inte rum. En anmälan kommer att skrivas om försök till grovt bedrägeri.

Kl 16:04
En kvinna i 80-årsåldern i Hammarby sjöstad har fått samtal från en person som ljugit och sagt att den är polis. Personen har sedan påstått att kvinnan är id-kapad och sagt åt kvinnan att hon därför skulle ta ut alla sina pengar i en bankomat. Någon skulle sedan komma och hämta pengarna. Detta gjorde att kvinnan förstod att det rörde sig om ett bedrägeriförsök och polisanmälde händelsen. Bedragarna har inte heller kommit hem till denna kvinna och polisen rubricerar händelsen som försök till grovt bedrägeri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.