Uppdaterad 20 augusti 19:44

20 augusti 16:29, Trafikhinder, Stockholm

En lastbil som transporterar en tveksamt lastad container stoppas på Essingeleden.

En inringare uppmärksammar polisen på att en lastbil framförs i Söderledstunneln och det ser ut som en lastad container håller på att falla av. 
Polisen stoppar och kontrollerar lastbilen på Essingeleden i höjd med Pampaslänken vilket leder till att ett körfält måste stängas av med viss köbildning som följd.
Trafikpolisen tar över ärendet och lastbilen får köras bort från Essingeleden till en säkrare plats där en besiktning kan genomföras av ekipaget.

Uppdatering kl 19:30
Efter besiktning bötfälls föraren för att ha medfört last på otillåtet sätt (1500 kronor), att ha lastat fordonet på ett sådant vis att lyktor etc inte syns (1000 kronor), att inte ha märkt ut utskjutande last (1500 kronor) och att ha använt sig av en obesiktad färdskrivare (4000 kronor). 

Lastbilen var väldigt baktung och rörde sig i sidled när polisen följde den till besiktningsplatsen. Efter besiktningen tillåts endast färd till verkstad där färdskrivaren kan besiktas. Containern måste lastas av.

Föraren var en man i 60-årsåldern som var nykter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.