21 augusti 08:36, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har sju personer i länet omhändertagits för fylleri, en av dem överlämnades till vårdnadshavare.

Under sen lördagskväll har polisen i Östra Norrbotten gripit en man som misstänks för misshandel och olaga hot mot en kvinna som han har en relation med. Efter förhör anhölls mannen. 

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon misstanke om brott.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:23 Knivlagen, Kiruna
Polisen beordras till en krog i centrum med anledning av att väktare har envarsgripit en man som olovligen bär kniv på allmän plats. Förhör hålls och anmälan upprättas. Mannen avlägsnas från platsen.

01:44 Olaga hot, Kiruna
Polisen beordras till sjukhuset med anledning av att en man ska ha betett sig hotfullt. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Anmälan gällande olaga hot upprättas. 

02:47 Grov olovlig körning, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på E4 Norra Gäddvik, Luleå. Föraren, en man i 30-årsåldern, saknar behörighet att köra. Anmälan upprättas gällande grov olovlig körning. Bilen tas i beslag enligt trafikbrottslagens sjunde paragraf, TBL 7§ för att förhindra fortsatt brottslighet.

03:33 Misshandel, Gällivare
Polsien beordras till en adress i Gällivare med anledning av ett bråk. En man ska ha blivit utsatt för en misshandel. Det ska inte ha funnits sjukvårdsbehov för målsäganden enligt initiala uppgifter. En person, en man från platsen, omhändertas för fylleri och överlämnas till sjukvård. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.