22 augusti 07:54, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:08 Polisen larmades till Skiftinge i Eskilstuna med anledning av en skottlossning. Polisen fick in flera samtal av personer som hört höga smällar i området. Flera polispatruller beordrades till området. Skottlossningen har skett utomhus och en misstänkt brottsplats spärrades av, men hävdes senare när arbetet på platsen var avslutat. Polisen har inte uppgifter om någon personskada i samband med händelsen. En förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott inleddes, det finns ingen misstänkt eller målsägande i ärendet.

23:13 Polisen larmades till Årby i Eskilstuna med anledning av en misstänkt skottlossning. Polisen fick in flera samtal av personer som hört höga smällar i området. Flera polispatruller beordrades till området. Skottlossningen ska ha skett utomhus. Poliserna har fått in flera vittnesmål av personer som befunnit sig i närheten samt sökt med hundpatrull men ingen brottsplats har inte lokaliserats. Polisen har inte uppgifter om någon personskada i samband med händelsen. En förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott inleddes, det finns ingen misstänkt eller målsägande i ärendet.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet något om skottlossningarna. Tipsa polisen på 114 14. Låt polisen avgöra vad som är viktigt eller inte, små detaljer kan vara avgörande i utredningen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.