Uppdaterad 22 augusti 18:54

22 augusti 14:32, Trafikolycka, Falköping

En trafikolycka mellan lastbil och personbil ska enligt SOS ha inträffat vid Valtorp.

Enligt SOS så ska olyckan ha inträffat på riksväg 46, riktning Falköping. Oklart hur olyckan gått till. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. Oklart skadeläge. Vägen troligen avspärrad. 

Kl 14.39: Första polispatrull på plats. Arbete på går på olycksplatsen, trafiken kommer att ledas förbi olycksplatsen. Föraren av personbilen skadad, oklart skadeläge. Kommer att avföras från platsen. Båda fordonen kommer att tas i beslag. Utredningsåtgärder pågår.   

Lastbilen är lastad med en större modell av lastmaskin, detta kommer troligen påverka bärgningsarbetet tidsmässigt. Bärgningsarbetet beräknas ta ett par timmar, oklart när det kan avslutas. 

Kl 18.50: Uppdatering
Föraren av personbilen avled i samband med olyckan. Den avlidne är en man i 75-årsåldern. Anhöriga har nu underrättats. Olyckan kommer att utredas där man ska se vem som var vållande till olyckan.  

  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.