Uppdaterad 22 augusti 20:38

22 augusti 18:03, Knivlagen, Herrljunga

Hotfull man med kniv/bråk i Herrljunga. (Kl 19.30 Pågående händelse)

Ett överfallslarm löser ut på systembolaget i Herrljunga. Väktare och polis åker mot platsen. Det framkommer att två män ska ha varit i bråk på platsen. Den som var mest pådrivande verkade drogpåverkad. Han ska sedan ha lämnat platsen, enligt vittnen "halvnaken".  Det förekommer även uppgifter om att mannen ska ha burit kniv/visat kniv. Även att han ska ha haft någon typ av skada och blöder. 

Något senare så uppges att polis är på plats och att mannen uppträder hotfullt med kniv mot polispersonalen som höjt sin beredskap/vapen. Mannen ska ha visat upp flera knivar och vägra släppa dem ifrån sig. Han uppges vara labil och hotfull och befinna sig på utsidan av systembolaget vid Storgatan/Alingsåsvägen. Förhandlare tillkallas. Även ambulans har tillkallats. Flera polispatruller på plats.

Polisen "fryser" läget. Ingen annan person har blivit skadad vid tillfället. Den misstänkta mannen uppges dock blöda relativt kraftigt.

Kl 18.34: Mannen vägrar fortfarande att följa polisens direktiv. Mannen har minst två knivar och sitter ner för tillfället. 

Kl 18.50: Fortsatt "fryst läge". Mannen vill inte kommunicera. Mannen rör sig fram och tillbaka och hotar att skada den/de som närmar sig, även hund. 

Kl 19.10: Insatsstyrkan i väst har även kallats till platsen. Rubricering för tillfället grovt brott mot knivlagen. Oklart om det kommer att tillkomma ytterligare rubriceringar. 

Kl 19.14: Insatsstyrkan på plats. Fortsatt förhandling, nu med insatsstyrkan. Övrig polis på plats säkrar omgivningen. Mannen har kniv i båda händerna och vägra släppa dessa. 

Kl 19.30: Förhandlare på plats.   

Kl 19.45: Fortsatt förhandling pågår, närområdet säkrat.  

Kl 20.00: Fortsatt förhandling.   

Kl 20.30: Meddelas att insatsstyrkan lyckats säkra den misstänkta mannen. Bl a efter det att man använt taser. Beslut om att mannen ska överlämnas till sjukvården för bedömning. Ingen person skadad. Oklart vad det gäller den skada som mannen haft under hela insatsen. Mannen är fortfarande inte identifierad. 

Insatsen avslutas.  

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.