Uppdaterad 23 augusti 16:00

23 augusti 13:01, Misshandel, grov, Göteborg

En personbil uppges ha kört på flera personer med vilje vid Burgårdens Gymnasium. Två skadade. Två gripna.

Polisen får larm om en trafikolycka som ska ha inträffat vid Burgårdens Gymnasium, Skånegatan. Minst två personer ska ha blivit påkörda av en personbil som kört mot färdriktningen utanför Burgårdens Gymnasium. Bilen ska ha färdats på cykelbanan, riktning Vallhallabadet. Två personer ska enligt vittne befunnit sig i bilen. Det förekommer även uppgifter om "smällar" på platsen som av vittne tolkas som möjlig skottlossning. 

Något senare framkommer att det ska ha varit bråk på platsen något före händelsen inträffar. Oklart vilka personer som varit involverade. Den personbil som varit delaktig efterspanas. Polis har hittat bilen under färd och ett förföljande påbörjas. Den misstänkta bilen har en trasig vindruta.  

Beslut tas att spärra av platsen för händelsen. De två drabbade är pojkar, födda -05 och -06, oklart skadeläge. en av de skadade avförs till barnakuten, Östra sjukhuset. Den andra körs till Sahlgrenska sjukhuset, Oklart skadeläge. Polisen kommer att åka till respektive sjukhus för att kunna höra de skadade så fort det finns möjlighet. 

Polisen inleder förundersökning med rubricering, grov misshandel. Det finns inget som styrker att det ägt rum någon typ av skottlossning i nuläget. 

Den misstänkta bilen har lämnats/stannat vid Balladgatan/Folkvisegatan, två män/killar sprang från platsen. Det kan även ha varit tre personer som lämnat bilen. 

Två personer har gripits efter att de sprungit från bilen. För närvarande finns inga uppgifter kring om de skadade eller misstänkta är kopplade till skolan. 

Kl 14.18: Avspärrningarna hävs. Enligt Sahlgrenska sjukhuset ska skadeläget var stabilt för den som befinner sig på Östa sjukhuset. Den skadade som befinner sig på Sahlgrenska sjukhuset är lindrigt skadad.

Kl 16:00: Tre personer är gripna misstänka för grov misshandel. De gripna är i 18 till 25 årsåldern. Samtliga personer grips i anslutning till bilen som stoppades i på Hisingen. Bilen är tagen i beslag. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.